Kdy si vsadit loterii? Rok 2023 ukázal, že nejoblíbenější byly oba pátky třináctého a Štědrý den
Vsadit si loterii nebo si koupit los napadne jednou za čas mnoho z nás. Někteří sází pravidelně, jiní nárazově. Cíl je ale vždy jasný – pobavit se a vyhrát pěknou částku, ideálně takovou, která má alespoň šest nul.


Přečtěte si také: Sazka v roce 2023 otevřela dveře do světa milionářů 382 šťastným výhercům. Kde se dařilo nejvíce?


V roce 2023 se právě to podařilo celkem 382 šťastlivcům, kteří se díky Sazce stali milionáři. 312 z nich vyhrálo více než milion korun ve Sportce nebo Eurojackpotu, 45 nových milionářů se pak zrodilo díky stíracím i online losům. Dohromady v loteriích, losech a online losech vyplatila Sazka rekordních 67 milionů výher v pohádkové hodnotě 11 miliard korun.
 

Loterie vedou

Stejně jako v předchozích letech, i v roce 2023 se nejvíce Čechů stalo milionáři díky loteriím. Dvě nejoblíbenější, Sportka a Eurojackpot, učinily milionáře z 312 sázejících, kterým přinesly výhry v celkové výši 1 685 534 969 korun.
 
K úspěchu v číselných loteriích přispěla také únorová Milionová vánice Sportky, ve které se po dobu dvaceti slosování vytvořilo 5 milionářů denně. Hned 18 sázejících pak mělo přímo neuvěřitelné štěstí, když milionovou výhru získali na základě vsazení pouhého jednoho sloupečku.
 
 

Novinky i prémie jsou oblíbené

Sazka v uplynulém roce spustila novou loterii Mini renta, kterou si sázející rychle oblíbili a během necelých čtyřech měsíců z ní vzešlo již 29 výherců hlavní výhry (1 000 Kč denně po dobu jednoho roku). Novinky se týkaly také některých již zaběhlých loterií – v populární Extra rentě například přibyl druhý losovací den a možnost získat dvojnásobné výhry (hlavní výhrou je tak 200 000 Kč měsíčně na 20 let).
 
Stále se daří mimořádným prémiím u Sportky a Eurojackpotu, ve kterých Sazka k losování nabízí atraktivní jistou výhru v podobě finanční odměny, auta, apartmánu nebo unikátních cestovatelských zážitků (losuje se z čísel vsazených tiketů). V roce 2023 byly takto rozdány prémie v hodnotě 253 milionů korun. Mezi nejúspěšnější patřila ve Sportce prémie Ford Mustang na den sv. Martina nebo Adventní milionáři. V Eurojackpotu pak táhla nabídka vozů Land Rover Defender a luxusní karavany.

Nejúspěšnějšími dny pro loterie byly Štědrý den a oba pátky třináctého, které jsou v Česku dlouhodobě považovány za oblíbené sázející dny a trend potvrzuje, že tržby Sazky jsou v tato data pravidelně dvojnásobné.
 

Losy a online losy baví

Losy od Sazky se v České republice těší velké oblibě. Zasloužily se o 45 nových milionářů a na výhrách bylo vyplaceno přes 5,5 miliardy korun. Stírací losy jsou zábavné zkoušení štěstí a vyhledávané jsou i jako dárky. Nejoblíbenějšími, podobně jako v minulých letech, byly losy Černá perla následované losy Rentiér, které se navíc dají hrát i online. U losů těchto značek bylo vyplaceno celkem 38 hlavních výher. Novinky v podobě losu Sváteční kalendář spolu s již zavedeným losem Adventní kalendář trhaly rekordy po dobu celého vánočního období.
 
Popularitě se těšil také nový online los Pac-Man, legendární symbol zábavy, kterého Sazka spustila ve formě třech různých online losů v červnu. Nejoblíbenějším online losem však byla Zlatá podkova.

Chcete vědět více? Podívejte se na oficiální tiskovou zprávu Sazky.
 

Přečtěte si také