Výhru měli napsanou v horoskopu. Nejprve padaly jen ceny útěchy, poté cinknul Superjackpot Sportky
Pár z Karlovarska společně sází řadu let. Manželé ale za celou tu dobu neměli velké štěstí. Jejich nejvyšší výhra byla 800 korun. Jak se říká: „Kdo si počká, ten se dočká!“ A opravdu! Letos v srpnu se tato sympatická dvojice dočkala skutečně snové výhry ve Sportce. Celkem si přišli na více než 185 milionů korun. Svému štěstí vůbec nevěřili, ačkoli to vlastně mohli tak trochu čekat. V březnu jim totiž možnost velké výhry předpověděl horoskop.


Přečtěte si také: 185 milionů korun vyhrál šťastlivec na Karlovarsku. Na pumpě si vsadil plný tiket


Vždy po výplatě si šli vsadit plný tiket a čekali, zda se na ně náhodu neusměje štěstí. Po dlouhá léta se neusmálo, ale manželský pár z Karlovarska přesto na loterii nezanevřel, ba naopak. Horoskop jim prozradil, že na ně v roce 2023 čeká velká výhra. Začali proto sázet ještě častěji a vedle Sportky se rozhodli vyzkoušet i další loterie jako například Eurojackpot nebo Extra Rentu. Po nějaký čas vyhrávali jen drobnější částky, které sami nazvali „cenami útěchy“.


Tiket z benzínky byl šťastný

Druhý srpnový pátek ale vše změnil. Plnou sázenku náhodných čísel včetně Šance za 220 korun si manželé zakoupili na jedné čerpací stanici. Během noční směny pak muž tiket zkontroloval na počítači a nestačil se divit. „V tu dobu byli okolo mě lidi. Bylo pro mě velmi těžké udržet tvář a nezačít se příliš hlasitě smát,“ popisuje šťastný výherce, který se pak nemohl dočkat konce směny a okamžiku, kdy se o radost podělí doma s manželkou.
 
O tom, jak velké štěstí měli, jí však neřekl najednou. Dávkoval jí to pěkně postupně. Po probuzení ji řekl, že ve 2. tahu Sportky vyhráli Jackpot 42 milionů korun. „Když se manželka štěstím rozplakala, řekl jsem jí, že to byla jen legrace. Chvíli jsem sledoval, co se bude dít, jak bude reagovat. Dlouho jsem to ale nevydržel a řekl jí také o Superjackpotu vy výši 143 milionů korun. To už jsme brečeli oba,“ vzpomíná. O své výhře zatím pár řekl jen svým dětem. Okolí nic netuší a ideálně ani v budoucnu nic tušit nebude. 


7. nejvyšší výhra v historii

Částka 185 120 593 korun je sedmá nejvyšší částka, která za celou historii Sportky padla. Výherce v 2. tahu uhodl všech šest čísel, včetně posledního čísla Šance. 11. srpna 2023 byla vylosována tato pro manžele šťastná čísla: 29, 31, 32, 36, 42, 44 a poslední uhodnuté číslo Šance bylo číslo 8.


Úleva i obavy

A co výhra pro nové milionáře znamená? Samozřejmě obrovské štěstí, úlevu a svobodu. Manželé díky tomu mohou snadno zabezpečit své děti, splatit půjčky a nepřemýšlet příliš o tom, co a kde utratí. Nejprve by si velmi rádi pořídili nové auto a už mají naplánováno, jak s celou nejbližší rodinou odjedou na zaslouženou dovolenou.
 
Peněz si užívat chtějí, ale rozhodně ne nijak okatě a okázale. Snaží se vše dělat tak, aby jejich okolí nic nepoznalo. Stejně jako do teď, chtějí i nadále chodit do práce. Jen už ne s pocitem nutnosti, ale lehkosti a svobody. Mít finanční jistotu je prý nádherný pocit.


Každý má šanci vyhrát

I když se štěstí na manžele už jednou pořádně usmálo, svou tradici pravidelného sázení rozhodně nemíní opustit. A mají i vzkaz pro všechny fanoušky loterie: „Zkuste si vsadit. Každý má šanci vyhrát!“

Chcete i vy rozšířit počet těch, kteří si díky Sazce a troše (nebo pořádné dávce?) štěstí sáhnout na milionovou výhru? Budete pro to muset něco udělat. Poškádlete paní Štěstěnu – zkuste si vsadit Sportku. Tiket můžete koupit na více než 7 500 prodejních místech Sazky – třeba na čerpací stanici jako šťastný manželský pár z Karlovarska, nebo online z pohodlí domova. Je to jen na vás.

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: Envato Elements
 

Přečtěte si také