Bizarní vánoční dárky: Originální nebo divné. Co vše lze najít pod stromečkem?
Vánoce jsou obdobím lásky, radosti a dárků, které vykouzlí úsměv na rtech. Občas ale nebývá jednoduché vymyslet to „pravé“. Každý rok se najdou jedinci, kteří se snaží vyčnívat a překvapit své blízké originálními dárky. Někdy ale „originální“ může být synonymem pro „bizarní“. Připravte se na výlet do světa nejpodivnějších vánočních dárků, které si pod stromečkem opravdu někdo rozbalil.


Přečtěte si také: Velká výhra za malou sázku? I to je v loterii možné. Inspirujte se příběhy našich šťastlivců


Mrazivý dárek: Kus Antarktidy

Jedním z nejvíce bizarních dárků, je kus opravdové Antarktidy. Tento dárek nejspíš překonal všechna očekávání, když si obdarovaný mohl doslova přisvojit část nejchladnějšího kontinentu na Zemi.


Netradiční parfém: Vůně nové knihy

Knihomolové milují vůni nové knihy. Co kdybychom vám řekli, že někdo se tohoto faktu chytil a šel ještě dál. Vytvořil parfém, který voní jako čerstvě otevřená kniha. 


Pro opravdové gurmány: Vzdušný čaj

Někteří lidé jsou odhodláni jít opravdu do extrémů. Určitě znáte pohádku Císařovy nové šaty nebo Obušku z pytle ven, kde hlavní hrdina s chutí pojídá jitrnici, jakou svět ještě neviděl. Vzdušný čaj je vlastně něco velmi podobného. Co byste řekli, kdyby vám někdo daroval tak trochu netradiční čaj. Tedy spíš vzduchem plněné čajové sáčky? I to se stalo. Tento nepraktický, a přesto velmi kreativní, dárek zřejmě vyvolal v obdarovaném otázku: „Co s tím?“
 

Když chcete darovat něco opravdu velkého: Vlastní měsíc

Přinést někomu modré z nebe? Jeden bohatý filantrop to dovedl téměř k dokonalosti. Své partnerce se rozhodl darovat kousek vesmíru. Přesněji vesmírné těleso – měsíc. Praktické využití tento dárek sice nemá, ale originální a romantické to dozajista je.
 

Pro módní guru: Šaty pro banán

Ano, čtete správně. Nechtěli jsme psát banánově žluté šaty ani šaty z banánů, ale opravdu šaty pro banán. Existují totiž malé oblečky, kterými lze oblékat toto exotické ovoce. Proč? To je trochu záhadou. Možná proto, aby váš banán vypadal stylověji než vy sami? Nebo snad aby se cítil pohodlněji v chladných zimních dnech?


Opravdu osobní styl: Pořád spolu

Ponožky si oblékáme každé ráno a až do večera je v podstatě nesundáme. Darovat ponožky s vlastním potiskem, ideálně s fotografií z rodinného alba nebo podobiznou zvířecího miláčka není v posledních letech ale vůbec neobvyklé. Na trhu je dokonce několik firem, které tuto službu nabízí.
 
I když jsou tyto vánoční dárky neobvyklé a v některých případech až absurdní, je důležité, že obdarovanému udělají radost nebo ho alespoň pobaví. Co neobvyklého jste dostali nebo darovali vy? Pokud jste v článku našli inspiraci, jen si říkáte, že třeba vlastní měsíc není úplně levný dárek, pak si zkuste vsadit Sportku. Třeba se na vás usměje štěstí a budete moci někoho blízkého přímo vesmírně obdarovat!
 

Přečtěte si také