Boty, které nemá nikdo jiný? Představujeme vám designové tenisky Sazka Kickz
Na celém světě existuje pouze 200 párů. Jsou unikátní, designové, stíratelné a navíc udržitelné. Tenisky Sazka Kickz jsou prvním produktem, který Sazka představila v rámci její nové platformy reLosy. Skrze ni bude největší česká loterijní společnost hledat způsoby, jak dát starým stíracím losům druhý život.


Přečtěte si také: Sazka dává druhý život losům. Vznikají z nich unikátní designové produkty


Sazka Kickz jsou jedinečné designové tenisky, v jejichž podrážkách jsou rozdrcené staré výherní losy. Boty vznikly ve spolupráci s návrhářským studiem NAUT a jejich barevná podoba, která je skryta pod stříbrnou vrstvou, vychází z oblíbených losů Rentiér. O výrobu a kompletaci se postarala obuvnická dílna JANCARIK z baťovského zlínského regionu. Majitelé tenisek si tak mohou být jistí, že na nohách mají opravdový český originál.
 

Setřít nebo nesetřít

Designové tenisky Sazka Kickz jsou vyrobeny z jablečné kůže a jsou pokryty stříbrnou vrstvou, kterou lze setřít, stejně jako losy. Tedy téměř stejně. Místo mince můžou majitelé použít speciální Sazka stírátko, které je umístěné na tkaničkách. Boty lze setřít úplně celé nebo jen jejich část. Design, který je ukryt pod stříbrnou stírací vrstvou je inspirován vzorem oblíbených losů Rentiér a na každé botě má originální umístění. Každý majitel si tak může nakonfigurovat vlastní jedinečný design.

 
  


Sazka představila reLosy

Do upcyklace losů se Sazka skutečně obula. A to nejen s teniskami Sazka Kickz. V rámci nové platformy reLosy hledá Sazka originální způsoby, jak ze starých výherních a neprodaných losů vytvořit jedinečné, kvalitní a užitečné produkty.
 
Projektů pro rok 2024 je více. Co vše lze z losů vyrobit? Třeba Sazka modulární nábytek, který bylo možné poprvé vidět na konci dubna na Prague Bike Festu nebo BMX pumptrack, na kterém by se bikeři měli poprvé projet letos v listopadu, jsou rozhodně originální cestou.
 
Sazka také uzavřela partnerství se studentskou výzvou Reborn Design, která spojuje talentované studenty designu a architektury, kteří mají přijít s novým, neotřelým pohledem na využití losů v upcyklaci. Vyhlášení vítězů z jednotlivých materiálových kategorií proběhne v polovině června 2024. Už jste také zvědaví?
 

Přečtěte si také